Social Media Icons

Ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στην Κορέα και άλλες έντεκα γιορτές αφιερωμένες στην αγάπη

Φεβ 7, 2022 0 comments

 

Συντάκτρια άρθρου : Κατερίνα Μίχα, Korea Supporter για την Korean Embassy in Greece

Παραδοσιακά, στο δυτικό κόσμο, η 14η μέρα του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους και τα ζευγάρια έχουν την τιμητική τους. Τα τελευταία χρόνια όμως στην Κορέα, τα νεαρά ζευγάρια ιδιαίτερα, γιορτάζουν κάθε 14η του μηνός. Πάμε να τα δούμε αναλυτικότερα:

14 Ιανουαρίου: Diary Day

Ο Ιανουάριος σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου έτους οπότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τα ζευγάρια να ανταλλάξουν ημερολόγια/planners κλπ. Εκεί μπορούν να γράψουν τους στόχους που θέτουν για τη νέα χρονιά ή να τα χρησιμοποιήσουν για να γράψουν τα συναισθήματα τους για το ταίρι τους και στιγμές που περνούν μαζί και στο τέλος της χρονιάς να διαβάσει ο ένας το ημερολόγιο του άλλου.

14 Φεβρουαρίου: Valentine's Day

Η γιορτή που όλοι γνωρίζουμε μόνο που στην Κορέα γιορτάζεται με λίγο διαφορετικό τρόπο. Την ημέρα εκείνη λοιπόν τα κορίτσια δίνουν στα αγόρια σοκολάτες ως ένδειξη αγάπης και με αυτό τον τρόπο εξομολογούνται τα συναισθήματα τους. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί που επιλέγουν να γιορτάσουν την μέρα με το δυτικό τρόπο βγαίνοντας ραντεβού και σχεδιάζοντας ρομαντικές εκπλήξεις  γενικότερα.

14 Μαρτίου: White Day

Στις 14 Μαρτίου έρχεται η σειρά των αγοριών να ανταποδώσουν και να εξομολογηθούν τα συναισθήματα τους στα κορίτσια δωρίζοντας τους εκείνα τώρα σοκολάτες.

14 Απριλίου: Βlack Day

Η μέρα αυτή είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους ελεύθερους. Όσοι δε βρίσκονται σε σχέση λοιπόν βγαίνουν με τις παρέες τους και τρώνε Jjajyangmyeon  noodles γνωστά για το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα τους, εξ' ου και η ονομασία της ημέρας.

14 Μάϊου : Rose Day

Καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης εκείνη η ημέρα θεωρείται ιδανική για να προσφέρει κανείς στο ταίρι του λουλούδια, και συγκεκριμένα τριαντάφυλλα. Συνηθίζεται επίσης να σχεδιάσουν τα ζευγάρια μικρές εξορμήσεις για να απολαύσουν τη θέα των ανθισμένων λουλουδιών.


14 Ιουνίου : Kiss Day
 
Νομίζω στην συγκεκριμένη περίπτωση τα λόγια είναι περιττά όσον αφορά τον τρόπο εορτασμού του Kiss Day. Κάτι όμως που αξίζει να γνωρίζουμε είναι ότι στην κορεατική κουλτούρα γενικότερα δεν είναι συνηθισμένη η δημόσια εκδήλωση αγάπης οπότε αυτή η μέρα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τα ζευγάρια να επιλέξουν ένα όμορφο, ιδιαίτερο μέρος να αιχμαλωτίσουν τη στιγμή και να την μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης το διάστημα εκείνο προωθούνται στην αγορά καλλυντικών προϊόντα περιποίησης χειλιών.

14 Ιουλίου : Silver Day

Η 14η Ιουλίου θεωρείται η ιδανική μέρα για να δωρίσεις στο ταίρι σου κοσμήματα. Τα ζευγάρια δε που το πάνε πιο σοβαρά και σχεδιάζουν το μέλλον τους μαζί, μπορούν να προχωρήσουν και στην ανταλλαγή δαχτυλιδιών. (couple rings)

14 Αυγούστου: Green Day

Έχοντας φτάσει πλέον στο καλοκαίρι η ημέρα αυτή προσφέρεται για εκδρομές στη φύση. Παράλληλα η έξοδος συνδυάζεται με την κατανάλωση soju (παραδοσιακού κορεάτικου αλκοολούχου ποτού) το μπουκαλάκι του οποίου είναι συνήθως πράσινου χρώματος.

14 Σεπτεμβρίου: Photo Day

Τα ερωτευμένα ζευγάρια φροντίζουν να επισκεφθούν ένα επαγγελματικό φωτογραφικό στούντιο ή ένα φωτογραφικό θάλαμο και να περάσουν τη μέρα διασκεδάζοντας τραβώντας αναμνηστικές φωτογραφίες.

14 Οκτωβρίου: Wine Day

Για άλλη μια φορά η ονομασία της ημέρας μας προδίδει τον τρόπο εορτασμού της. Καθώς υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, ένα δείπνο υπό το ρομαντικό φως των κεριών, απαλή μουσική και ένα ποτήρι κρασί δε θα μπορούσαν παρά να αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να γιορτάσουν τα ζευγάρια την αγάπη τους εκείνη την ημέρα.

14 Nοεμβρίου: Movie Day

Στις 14 Νοεμβρίου οι κινηματογράφοι στην Κορέα πλημμυρίζουν από νεαρά ζευγάρια που κανονίζουν ραντεβού εκεί για να δουν μαζί ταινία.

14 Δεκεμβρίου: Hug Day

Την εποχή που ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το έτος και να υποδεχθούμε το επόμενο, και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι χαμηλές θερμοκρασίες τους χειμώνα δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για αγκαλιές.

Bonus

Οι γιορτές δε σταματούν εδώ και στη λίστα μας έρχονται να προστεθούν και άλλες δύο μια με ιστορικές καταβολές που μετράει χρόνια παράδοσης και μια πιο σύγχρονη και εμπορική.

11/11 : Peppero Day

Αυτή η ημέρα οφείλει το όνομά της στα δημοφιλή γλυκά sticks σοκολάτας Peppero. Τα καταστήματα τα προμηθεύονται σε τεράστιες ποσότητες καθώς γνωρίζουν πως πρόκειται να γίνουν ανάρπαστα. Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων για να ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι. Ο λόγος που επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία είναι γιατί το νούμερο ένα μας παραπέμπει στη μορφή που έχουν τα sticks. 



Chilseok Festival

Αν παρατηρήσουμε προσεχτικά το νυχτερινό ουρανό το καλοκαίρι θα δούμε δύο πολύ λαμπερά αστέρια να ξεχωρίζουν, γνωστά στο δυτικό κόσμο ως Αλτάιρ και Βέγκα. Στην μακρινή ανατολή για τα δύο αυτά αστέρια έχει γραφτεί μια ιστορία απαγορευμένης αγάπης. Μιλάμε για την ιστορία του Κιον Ου (견우)  και της Τζικ Νιό (직녀). Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία τους πατήστε εδώ.Το Τσίλσοκ σύμφωνα με την παράδοση και ακολουθώντας το σεληνιακό ημερολόγιο γιορτάζεται την έβδομη μέρα του έβδομου μήνα. Για το 2022 η ημερομηνία αυτή αντιστοιχεί στις 4 Αυγούστου του ηλιακού ημερολογίου.
Τα παλιά τα χρόνια ο εορτασμός περιλάμβανε την κατανάλωση φαγητών με βάση το σιτάρι όπως είναι το μιλτζονμπιονγκ (밀전병) (καθώς οι κρύοι άνεμοι μετά το Τσίλσοκ θα αλλοίωναν τη γεύση των σιτηρών) και την κατανάλωση κέικ ρυζιού (시루떡). Επίσης εκείνη τη μέρα τα κορίτσια συνήθιζαν να προσεύχονται στην Τζικ νιο για να βελτιωθούν οι ικανότητες τους στην ύφανση. Είναι ένα από τα λίγα φεστιβάλ που γιορτάζεται παράλληλα σε πολλά μέρη της Ασίας όπως την Κίνα το Βιετνάμ την Ιαπωνία κλπ .

Πηγές:

https://web.archive.org/web/20141205034709/http://www.nfm.go.kr/Data/cMjuly01.jsp
https://asiasociety.org/korea/valentine%E2%80%99s-day-korea
https://www.quiet.ly/list/12653-12-romantic-korean-couple-s-holidays-to-celebrate
https://www.creatrip.com/en/blog/6481



Σχόλια

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Recent Comments

Φόρμα επικοινωνίας