Social Media Icons

Δημοφιλή K-dramas που προέρχονται από Webtoons

Οκτ 20, 2021 0 comments

Συντάκτρια άρθρου: Κατερίνα Μίχα, Korea Supporter για την Korean Embassy in Greece

Στον κόσμο των k-dramas τι κοινό μπορεί να έχουν οι τηλεοπτικές σειρές Itaewon Class, Strangers from Hell, True Beauty, Yumi's Cells και Memorist; Τα δράματα που αναφέρθηκαν είναι όλα παιδιά της 9ης τέχνης, προέρχονται δηλαδή από webtoons, ηλεκτρονικά comics, που φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Πάμε να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία τους και να δούμε μερικά παραδείγματα. Και που ξέρετε; Μπορεί το αγαπημένο σας k-drama να ήταν αρχικά comic. 

Τι είναι τα Webtoons;

Τα Webtoons είναι comics ψηφιακής μορφής που προέρχονται από τη Ν.Κορέα. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 2004. Κάθε webtoon μπορεί να έχει διαφορετικό καλλιτεχνικό ύφος και πλοκή αλλά όλα διέπονται από κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Θυμίζουν έντονα τα έντυπα manhwa (만화) αλλά δημοσιεύονται σε ένα μακροσκελές κάθετο strip που καθιστά την ανάγνωση ηλεκτρονικά πιο εύκολη για να μη χρειάζεται να αλλάζει συνέχεια ο αναγνώστης σελίδες.To φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον επιτρέπει την ανάγνωση ακόμα και μέσω smartphone κάτι που έχει εκτοξεύσει τη δημοφιλία τους. Τα webtoons είναι κυρίως έγχρωμα και αποτελούνται από πολλά μικρά μέρη ή αλλιώς επεισόδια. 

Στην αρχή ήταν γνωστά μόνο στη χώρα δημιουργίας τους, στην πορεία όμως γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έγιναν αγαπητά παγκοσμίως. Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το λανσάρισμα της πλατφόρμας "WΕΒΤΟΟΝ" (Naver Corp.) προχώρησε στη δημιουργία εκδόσεων στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική, Κινεζική, Ιαπωνική και Ινδονησιακή γλώσσα. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το κύμα δημοφιλίας έφερε πολλά από τα webtoons στην μικρή οθόνη τόσο σε κορεατικά τηλεοπτικά κανάλια όσο και σε παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας πλατφόρμες streaming όπως το Netflix. Πάμε να δούμε παρακάτω μερικά K-dramas που οφείλουν την ύπαρξή τους σε webtoons.

1) Yumi's Cells



Αυτό το δράμα μας ταξιδεύει με πολύ χαριτωμένο και ευφυή τρόπο στα βάθη του ανθρώπινου ψυχισμού. Στη σειρά ακολουθούμε τη Yumi μια σύγχρονη εργαζόμενη κοπέλα που αγωνίζεται να βρει τη θέση της στον κόσμο και να ωριμάσει συναισθηματικά. Προκλήσεις στη δουλειά αλλά και στην προσωπική της ζωή, της μαθαίνουν να ξεπερνάει τα εμπόδια και να βρίσκει την ευτυχία στις απλές καθημερινές στιγμές. Στην πορεία αυτή τη συντροφεύουν τα κύτταρα της, γλυκές φατσούλες που αποτελούν το συναισθηματικό της κόσμο. Κάθε "κύτταρο" ενσαρκώνει και ένα διαφορετικό συναίσθημα. Έχουμε για παράδειγμα τη λογική, το συναίσθημα, την αγάπη και άλλα πολλά. Η σειρά αυτή βασίζεται στο ομώνυμο webtoon και δημιουργός της  είναι o Lee Dong Gun. Μεταδίδεται αυτό το διάστημα από το τηλεοπτικό κανάλι Tvn με πρωταγωνιστές τους Kim Go Eun και Ahn Bo Hyun.

2) Itaewon Class


Η σειρά είναι του 2020 και είναι διαθέσιμη για προβολή στο Netflix. Σε μια γειτονιά της Σεούλ γεμάτη ζωή, ένας πρώην κατάδικος και οι φίλοι του μάχονται εναντίον ενός ισχυρού εχθρού, για να κάνουν πραγματικότητα τα φιλόδοξα όνειρά τους. Ο σεναριογράφος και παράλληλα δημιουργός του webtoon είναι ο Jo Kwang Jin και πρωταγωνιστές της σειράς είναι ο Park Seo Joon και Kim Da Mi.

3) Strangers From Hell


Σκοτεινό ατμοσφαιρικό θρίλερ με γρήγορους ρυθμούς και έντονο το στοιχείο της δράσης. Ένας νεαρός άντρας μετακομίζει από μια μικρή πόλη στη Σεούλ και νοικιάζει ένα διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα. Οι γείτονές του όμως φαίνεται πως έχουν σκοτεινό παρελθόν και πολλά μυστικά που δε θέλουν να έρθουν στην επιφάνεια. Πρωταγωνιστούν ο Im Si Wan και Lee Dong Wook. Δημιουργός του αντίστοιχου webtoon o Kim Yong Ki.Για τους λάτρεις των θρίλερ επίσης υπάρχει και η σειρά Sweet Home που προβλήθηκε από το Netflix και προέρχεται και αυτή από webtoon.

4) True Beauty


Νεανικό, σχολικό k-drama με πρωταγωνιστές τους Moon Ga Young, Cha Eun Woo και Hwang InYeop. Βασίζεται στο webtoon με τίτλο 여신강림 από τη δημιουργό Yaongyi . Η Im Ju-Kyung είναι μια κοπέλα που εξαιτίας της ανασφάλειας που έχει με την εικόνα της τελειοποιεί την τέχνη του μακιγιάζ και παρουσιάζει τον εαυτό της πολύ διαφορετικό από αυτό που στα αλήθεια είναι. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει πως η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην καρδιά και όχι στην εμφάνιση και μαθαίνει να αγκαλιάζει τις ανασφάλειες της.  Στη συγκεκριμένη σειρά είχε σχολιαστεί πολύ η τρομερή ομοιότητα των πρωταγωνιστών με τους ήρωες του comic. 

5) Memorist


Αστυνομική σειρά δράσης με στοιχεία φαντασίας. Η σειρά προβάλλει τη ζωή του detective Dong Baek ο οποίος κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας ανέπτυξε την ικανότητα να βλέπει στο μυαλό και να διαβάζει τις αναμνήσεις των άλλων. Μαζί με τη Han Sun-Mi λύνουν εγκληματικές υποθέσεις και κυνηγούν να συλλάβουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Πρωταγωνιστούν ο Yoo Seung-Ho και η Lee Se Young. Δημιουργός του webtoon o Jae Hoo.

Η λίστα φυσικά των webtoons που έγιναν δράματα δε σταματά εδώ. Άλλα παραδείγματα αποτελούν τα δράματα:  What's Wrong With Secretary Kim?, The Uncanny Counter , Mystic Pop-Up Bar, Extraordinary You, Gangnam Beauty. Αυτή τη στιγμή ήδη ετοιμάζονται και άλλα webtoons για τη μεταφορά τους στη μικρή οθόνη και θα μεταδοθούν τέλη 2021 αρχές 2022.

Πηγές

https://www.netflix.com/gr/title/81193309

https://en.wikipedia.org/wiki/Webtoon

https://screenrant.com/k-dramas-based-on-webtoons-ranked-imdb/

https://seoulspace.com/best-korean-dramas-that-were-based-on-webtoons-you-should-watch/

https://www.webtoons.com/en/gdpr/ageGate



Σχόλια

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Recent Comments

Φόρμα επικοινωνίας