Social Media Icons

Κορεατικες σειρες φαντασιας που θα σας καθηλωσουν

Δεκ 6, 2020 0 comments


Συντάκτρια άρθρου: Κατερίνα Μίχα για την Korean Embassy in Greece

Θρύλοι, μυθικά πλάσματα και ιστορίες που επιβίωσαν στο χρόνο μέσω της προφορικής παράδοσης συνέβαλλαν στη δημιουργία της πολιτιστικής ταυτότητας της Κορέας που ξέρουμε σήμερα. Η πλούσια μυθολογική και λαογραφική της παράδοση αποτέλεσε έμπνευση για τους δημιουργούς των κορεατικών δραμάτων. Οι παρακάτω σειρές μας επιτρέπουν να πάρουμε μια ιδέα από το μαγικό αυτό κόσμο όπου τα βήματα των ξωτικών, των θεών και των πνευμάτων ακόμα ηχούν στους δρόμους της Σεούλ.

1)Tale of the Nine-Tailed (구미호뎐)

Στη σειρά αυτή ακολουθούμε τις περιπέτειες του Lee Yeon, ενός αρχαίου πνεύματος gumiho που απονέμει δικαιοσύνη και διατηρεί την ισορροπία μεταξύ του κόσμου των θνητών και των πνευμάτων, και της Nam Ji A, παραγωγού σε τηλεοπτικό show που ερευνά αστικούς μύθους. Οι δρόμοι των δύο ηρώων διασταυρώνονται και μαζί λύνουν υποθέσεις μυστηρίου στις οποίες εμπλέκονται υπερφυσικές δυνάμεις. Φαίνεται όμως πως τους συνδέει κάτι παραπάνω από αυτό καθώς γνωρίζονται από το παρελθόν, από κάποια άλλη ζωή. Η Nam Ji A δεν είναι άλλη από την πρώτη αγάπη του Lee Yeon η οποία θυσίασε τη ζωή της πριν εκατοντάδες χρόνια προκειμένου να τον προστατέψει. Σασπένς, μυστήριο, ρομαντισμός και μια δόση τρόμου συνδυάζονται και κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο. Η σειρά είναι του 2020 και μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί τέσσερα επεισόδια. Πυρήνας της αποτελεί το θρυλικό πλάσμα gumiho (αλεπού με 9 ουρές).


2)The Bride of Habaek (하백의 신부)

Ο θεός των θαλασσών έρχεται στη σύγχρονη Σεούλ για να αναζητήσει τρεις μαγικούς λίθους που θα του εξασφαλίσουν το θρόνο στο βασίλειο των θεών και κάνει άνω κάτω τη ζωή της ψυχιάτρου So-Ah.Η σειρά χρησιμοποίησε ως έμπνευση το μύθο του Habaek (θεότητα του νερού) που έκανε την εμφάνιση του στην κορεατική χερσόνησο κατά την περίοδο της δυναστείας Gogoryeo.



3)Goblin(도깨비)

Εμπνευσμένη από τα πλάσματα ddokaebi γνωστά και ως κορεατικά goblins η σειρά μας περιγράφει τη ζωή του Kim-Shin ενός στρατηγού της δυναστείας Goryeo που γνώρισε τραγικό θάνατο στη μάχη αλλά έπειτα μεταμορφώθηκε σε αθάνατο πνεύμα το οποίο ως τίμημα της αθανασίας του αναγκάζεται να βλέπει όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα να πεθαίνουν. Για ατελείωτα χρόνια αναζητούσε μια θνητή η οποία θα μπορούσε να λύσει τα μάγια και να δώσει ένα τέλος στην αθανασία του. Βρίσκει τη λύση στο πρόσωπο της Ji Eun Tak μιας κοπέλας που ζει στη σύγχρονη Σεούλ αλλά τα πράγματα περιπλέκονται καθώς οι δύο ερωτεύονται.


4)Gu Family Book (구가의 서)

Η ιστορία μας αυτή τη φορά εκτυλίσσεται στο παρελθόν και συγκεκριμένα στη δυναστεία Joseon.Παρακολουθούμε τον Choi Kang Chi, καρπό έρωτα ενός πνεύματος προστάτη του βουνού Jiri και μιας θνητής, στον αγώνα του να αποδεχθεί την ταυτότητά του και τις δύο πλευρές του εαυτού του αλλά και να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία των ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν δαιμονικά αυτά τα πλάσματα και κυνηγούν να τα σκοτώσουν. Στην προσπάθεια αυτή τον συνοδεύει η Dam Yeo Wool master πολεμικών τεχνών και τοξοβολίας.


5)The King: Eternal Monarch (더 킹: 영원의 군주)

Μια σειρά με εξαιρετική δόση φαντασίας και δράσης καθώς το έργο πραγματεύεται την ύπαρξη παράλληλων κόσμων οι οποίοι συνδέονται χάρη σε ένα μαγικό φλάουτο. Οι ρίζες αυτής της ιστορίας βρίσκονται σε ένα μύθο της περιόδου Silla όπου ένας δράκος δωρίζει ένα βασιλιά με ένα μαγικό μπαμπού και τον καθοδηγεί να κατασκευάσει ένα φλάουτο. Το φλάουτο αποδεικνύεται πως κατέχει μαγικές ιδιότητες από το να κατατροπώνει τους εχθρούς μέχρι να φέρνει βροχή σε περιόδους ξηρασίας και να γιατρεύει τους ασθενείς. Οι δυνάμεις του ήταν τόσο μεγάλες που το φλάουτο ονομάστηκε manpasikjeok δηλαδή το φλάουτο που γαληνεύει 10.000 κύματα.


6)Legend of the Blue Sea (푸른 바다의 전설)

Τέλος έχουμε το θρύλο της γαλάζιας θάλασσας, μια σειρά η οποία ασχολείται με ένα αρκετά οικείο θέμα για αυτούς που μεγάλωσαν με τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τον έρωτα ενός ανθρώπου και μιας γοργόνας. Αυτή η ιστορία όμως άντλησε την έμπνευσή της από μια συλλογή παραμυθιών της δυναστείας Joseon όπου περιγράφει πως ένας ψαράς χάρισε τη ζωή σε μια γοργόνα που μπλέχτηκε στα δίχτυα του. Η σειρά μας ταξιδεύει από το Joseon μέχρι και το σήμερα και περιλαμβάνει γυρίσματα και στο εξωτερικό.


Πηγές:

https://mydramalist.com/

http://koreatimes.co.kr/www/news/nation/2016/11/398_218209.html

https://world.kbs.co.kr/service/contents_view.htm?lang=e&menu_cate=culture&board_seq=129642&page=0&board_code=

https://en.wikipedia.org/wiki/Dokkaebi







Σχόλια

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Recent Comments

Φόρμα επικοινωνίας