Social Media Icons

Κορεατικό παραμύθι: Η ιστορία της νεράιδας που ερωτεύτηκε έναν θνητό

Μαρ 16, 2021 0 comments

 

Συντάκτρια άρθρου: Κατερίνα Μίχα για την Korean Embassy in Greece

Ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος C.S Lewis είχε πει ότι μια μέρα θα είμαστε αρκετά μεγάλοι για να αρχίσουμε να ξαναδιαβάζουμε παραμύθια. Τα παραμύθια όσα χρόνια και αν περάσουν μας ταξιδεύουν μακριά σε τόπους μαγικούς με νεράιδες και ξωτικά και πάντα έχουν ένα δίδαγμα για τους αναγνώστες τους, μικρούς και μεγάλους. Το παρακάτω παραμύθι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για την κορεατική σειρά “Tale of Gyeryong Fairy” που μεταδόθηκε από το κανάλι Tvn το 2018. 

Κάποτε λοιπόν υπήρχε ένας νεαρός ξυλοκόπος που ζούσε στο δάσος με τη μητέρα του. Ήταν καλόκαρδος και εργατικός. Τόσο εργατικός που οι υπόλοιποι χωρικοί συνήθιζαν να λένε για αυτόν ότι πιο πιθανό είναι να μη βγει ο ήλιος για μια μέρα παρά να μη δουλέψει ο νεαρός για μια μέρα. Ήταν όμως φτωχός και καμία κοπέλα δεν ήθελε να τον παντρευτεί.

Μια μέρα συνάντησε ένα πληγωμένο ελάφι και το βοήθησε να ξεφύγει από τους κυνηγούς. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης το ελάφι αποκάλυψε στον ξυλοκόπο ένα μυστικό. Τον καθοδήγησε να βρει μια λίμνη βαθιά μέσα στο δάσος όπου οι νεράιδες κατέβαιναν από τον ουρανό στον κόσμο των θνητών για να λουστούν κάτω από το φως του φεγγαριού.

Ο ξυλοκόπος περπατούσε για αρκετή ώρα μέχρι που εντόπισε τη λίμνη. Πλησιάζοντας αντίκρισε μια πανέμορφη νεράιδα -τη μικρότερη από τις 8 αδερφές της- και την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Θυμήθηκε τότε τη συμβουλή το ελαφιού. Αν ήθελε να κάνει τη νεράιδα γυναίκα του έπρεπε πρώτα να κρύψει το φόρεμα της. Τα ρούχα της είχαν φτερά, και ήταν αυτά που της επέτρεπαν να ανέβει ξανά στο ουράνιο παλάτι όπου έμεναν και οι άλλες νεράιδες.


Η νεράιδα βγαίνοντας από τη λίμνη και μη αντικρίζοντας το μαγικό φόρεμά της άρχισε να κλαίει. Τότε ο νεαρός ξυλοκόπος εμφανίστηκε για να της προσφέρει βοήθεια. Η νεράιδα τον ερωτεύτηκε και εκείνη. Μετά από λίγο καιρό παντρεύτηκαν και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά. Η νεράιδα με τον καιρό προσαρμόστηκε στον τρόπο ζωής των θνητών και ο ξυλοκόπος την πρόσεχε και την αγαπούσε.

Παρόλα αυτά ο ξυλοκόπος δεν άντεχε να κρατάει μυστικό ότι της είχε κρύψει το φόρεμα και ήθελε να της αποκαλύψει την αλήθεια. Είχε ξεχάσει όμως μια συμβουλή που το είχε δώσει το ελάφι.Έπρεπε να της αποκαλύψει την αλήθεια αφού είχε γεννηθεί και το τρίτο παιδί τους αλλιώς η ευτυχία του θα καταστρεφόταν.Η νεράιδα βλέποντας το φόρεμα δεν μπορούσε παρά να νοσταλγήσει το σπίτι της, έτσι πήρε τα παιδιά και επέστρεψε στο ουράνιο παλάτι.

Ο νεαρός μη ξέροντας τι να κάνει, στράφηκε πάλι στο ελάφι για βοήθεια. Το ελάφι του έδωσε μαγικούς σπόρους που μόλις φύτρωναν θα έφταναν μέχρι το βασίλειο του ουρανού.

Όταν έφτασε στο βασίλειο του ουρανού ο ξυλοκόπος πέρασε από πολλές δοκιμασίες οι οποίες ήταν απαραίτητες αν ένας θνητός επιθυμούσε να ζήσει στον κόσμο των θεών. Κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να ξαναβρεθεί με την αγαπημένη του και τα παιδιά του.

Το παραμύθι όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς η μοίρα επιφύλασσε ένα τέλος τραγικό. Μια μέρα ο ξυλοκόπος ζήτησε από την νεράιδα να τον βοηθήσει να επισκεφτεί τη γη γιατί ανησυχούσε για τη μητέρα του που έμενε μόνη. Η νεράιδα του χάρισε ένα μαγικό άλογο αλλά τον προειδοποίησε να μην κατέβει από αυτό γιατί αλλιώς δε θα μπορούσε να επιστρέψει ποτέ. Το άλογο όμως τρόμαξε με κάτι και καθώς σηκώθηκε από την ταραχή του στα δυο του πόδια πέταξε τον ξυλοκόπο κάτω.

Ο ξυλοκόπος έζησε την υπόλοιπη ζωή του λυπημένος ώσπου μεταμορφώθηκε σε κόκορα που πάντα φωνάζει από οδύνη κοιτώντας προς τον ουρανό.


Πηγές: http://www.korea.net/NewsFocus/Culture/view?articleId=120797

http://faerymists.tripod.com/fytales/korea.htm

https://twochois.files.wordpress.com/2013/10/22_23__03083-1379912581-1280-1280.jpg






Σχόλια

Related Posts

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Recent Comments

Φόρμα επικοινωνίας